Djemba draagt een aantal normen en waarden diep in het hart. Hieronder leggen we uit aan welke zaken we extra aandacht willen geven en waarom!

Een plek voor iedereen

Djemba is een plek waar iedereen zich op z'n best zou moeten voelen, dat is de basisgedachte van onze werking. 

We proberen om van elke activiteit iets bijzonders te maken en ervoor te zorgen dat elke week een minifeest is voor de dromers, denkers en doeners onder jullie. Dat doen we zo graag! Bij ons kan je altijd terecht voor een doldwaas avontuur, maar ook voor een luisterend oor!

Maar Djemba is veel meer dan enkel activiteiten. Naast ons amuseren is het nog veel belangrijker om elkaar beter te leren kennen. Een jeugdbeweging is de ideale manier om te leren hoe je met andere kan samenwerken. Djemba is de plek waar vriendschappen ontstaan en waar banden voor het leven worden gesmeed. We besteden dan ook heel veel aandacht aan groepssfeer, jezelf kunnen zijn en wederzijds respect. Samen maken we van de wereld een leuke en aangename plek!

Djemba is een plek voor iedereen en we willen dan ook graag tegemoet komen aan elk kind dat speciale noden heeft. Onze jeugdbeweging staat dus ook altijd open voor personen met een specifieke zorgbehoefte. Aarzel dus zeker niet om ons een berichtje te sturen en dan bekijken we samen wat er mogelijk is!

Ten slotte is het ook altijd mogelijk om aan te kloppen bij de hoofdleiding (Siebe Van Hullebusch of Emma Meesseman) met vragen of problemen omtrent de prijzen van inschrijvingen voor lidmaatschap, kampen of weekends. Zij zijn de vertrouwenspersonen met betrekking tot financiële moeilijkheden en zullen dit steeds met discretie behandelen.

Anti-pesten

Pesten is een probleem van alle tijden, maar dat betekent niet dat er niets aan kan gedaan worden. Djemba keurt pestgedrag in al zijn vormen heel hard af en we proberen hier dan ook preventief, maar ook reactief op in te spelen. 

Indien wij gevallen van pestgedrag waarnemen, zullen de betrokkenen én hun ouders aangesproken worden om dan samen naar een oplossing te zoeken. We nemen pestgedrag dus heel serieus. Indien je een geval van pesten aan de leiding wil melden, kan je dat zeker altijd doen bij een leiding waar je je goed bij voelt, zowel in het echt als via mail.

Samen strijden we tegen pesten!

Duurzaamheid en milieu

Met Djemba proberen wij ook te denken aan onze impact op het milieu en dat doen we aan de hand van een heleboel verschillende initiatieven: een afvalactiviteit, een vegetarische maaltijd op kamp of knutselactiviteiten met gerecycleerd materiaal.

Om de plasticberg te verkleinen is het trouwens ook mogelijk om een herbruikbare Djemba-drinkfles te kopen voor slechts 8 euro! Je kan een fles kopen na elke activiteit!

We proberen allemaal ons steentje bij te dragen om van Leerne, en de wereld, een groenere plek te maken!