29 november 2020

De Large leert bij over duurzame ontwikkelingen

De Large leert bij over duurzame ontwikkelingen

Wist je dat per t-shirt slechts 0,6% van de winst naar het loon van de kledingarbeid(st)er zelf gaat?️ Dat wil zeggen dat van de €29 euro die jij betaalt de makers slechts 18 cent krijgen.

Gisteren heeft de Large eens stilgestaan bij de kleren die we dragen. Waar komen ze vandaan? Wie maakt ze? In welke omstandigheden worden ze gemaakt?

Oud-leiding Aline studeert het postgraduaat duurzame ontwikkeling en nam de large virtueel mee naar de kledingfabrieken in Bangladesh en Cambodja. Ook speelden ze het 1-tegen-allen campagnespel van 11.11.11.

In het kader van de campagne dit jaar waarin verschillende #changemakers naar voren worden geschoven steunen wij Athit Kong: hij komt als vakbondsleider op voor arbeidsrechten, leefbare lonen en sociale bescherming voor de textielarbeiders!

Wil je meer weten over de werkomstandigheden waarin jouw kleren gemaakt worden? Surf dan naar www.schonekleren.nl, hier kan je petities tekenen en tips krijgen hoe je kledingmerken kan aanspreken en aansporen tot verandering!

Kleine dingen die je zelf kan doen zijn:

  • consuminderen: minder kleren kopen
  • bewuster kopen, meer kwaliteitsvolle kleren kopen en die langer dragen
  • tweedehandskleding kopen (via Vinted, ThinkTwice...)
  • petities tekenen om hogere lonen te eisen voor de arbeiders

Reageer zeker in de comments als je nog andere tips hebt! ❤️